Rychlý oběd nebo večeře (aneb co se zbylou rýží)

Recepty, Ostatní

Suroviny

miska uvařené rýže
60-70 g dobré anglické slaniny+kousek másla
6-7 sušených rajčat v oleji (podle velikosti)
jarní cibulka
sůl, pepř dle chuti
strouhaný sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu, rajčata a cibulku (bílou část) nakrájíme na kousky. Vyškvaříme slaninu na kousku másla do křupava a zpěníme na ní cibulku. Přidáme rajčata a orestujeme.

  2. Vsypeme rýži a společně pořádně prohřejeme. Kdo chce, přidá sýr a případně dochutí solí nebo pepřem. Podáváme sypané natí cibulky jako lehké jídlo, se salátem nebo sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!