Carpaccio z hovězí svíce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Suroviny dle počtu strávníků:
- 2-3 plátky, zhruba 1/2 cm hovězí svíčkové
- olivový olej podle potřeby
- sůl, pepř
- 15 ml balsamico octu (nebo jen od oka, ne mnoho)
- Parmazán podle chuti a potřeby
- cca 100 g rukoly nebo polníčku, popřípadě jiného salátu
- může být i mix, ale nejvhodnější je rukola
Postup Carpaccio z hovězí svíce
Postup přípravy receptu
-
Plátek svíčkové osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme ho mezi dvě fólie a hladkou stranou paličky ho velmi tence naklepeme. Fólii svrchu odstraníme a z naklepaného plátku uděláme kuličku, kterou opět dáme mezi dvě fólie a znovu naklepeme. Plátků uděláme tolik, kolik hned spotřebujeme. Dáme je na hodinu do lednice.
Salát propláchneme studenou vodou a dáme do misky.
Osolíme jej špetkou soli, opepříme a malinko zakápneme balsamicem. Promícháme.
Na talířek naskládáme nachystané maso, na něj navršíme salát a posypeme jej hoblinkami Parmazánu.