Hermelínová pomazánka (dip) s koprem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

120 g Hermelínu nebo Camembertu
kopr čerstvý, jemně nasekaný
stroužek česneku (dle chuti, ne příliš)
sůl
bílý pepř
zakysaná smetana (dle potřeby, hustoty)

Postup přípravy receptu

  1. Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme, opepříme, přidáme trošku rozetřeného česneku a po lžících přidáváme zakysanou smetanu do požadované konzistence pomazánky.

  2. Takto připravenou pomazánku necháme alespoň hodinku proležet v chladnu, poté podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

  3. Pokud pomazánku naředíme trošku mlékem, můžeme ji použít i jako zálivku na zeleninové saláty. Je též výborná a je to zase něco jiného.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!