Hermelínová pomazánka (dip) s koprem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 120 g Hermelínu nebo Camembertu
- kopr čerstvý, jemně nasekaný
- stroužek česneku (dle chuti, ne příliš)
- sůl
- bílý pepř
- zakysaná smetana (dle potřeby, hustoty)
Postup Hermelínová pomazánka (dip) s koprem
Postup přípravy receptu
-
Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme, opepříme, přidáme trošku rozetřeného česneku a po lžících přidáváme zakysanou smetanu do požadované konzistence pomazánky.
Takto připravenou pomazánku necháme alespoň hodinku proležet v chladnu, poté podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Pokud pomazánku naředíme trošku mlékem, můžeme ji použít i jako zálivku na zeleninové saláty. Je též výborná a je to zase něco jiného.