Hermelínová omáčka s kuřecím masem a houbové knedlíky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
sůl a pepř
1 cibule
olej a kousek másla
Omáčka:
2 Hermelíny
250 ml smetany
mléko dle potřeby
sůl a pepř
100 ml vývaru
Na ozdobu:
4 žampiony
kousek másla
4 jarní cibulky
Knedlíky:
6 rohlíků
200 ml mléka
3 vejce (z bílků sníh)
sůl a pepř
100 ml oleje
nasekaná petrželka
5 lžic hrubé mouky
asi 100 g čerstvých hub a lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji a másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a orestujeme. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájený Hermelín, zalijeme vývarem, rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a povaříme. Pokud je omáčka moc hustá, přilijeme mléko. Maso dáme do omáčky a prohřejeme. Na kousku másla orestujeme plátky žampionů a jarní cibulky. Zbylé máslo z pánve vlijeme do omáčky.

  2. Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky. V mléce rozkvedláme žloutky a nalijeme na rohlíky, přilijeme olej, promícháme a necháme chvíli odstát. Přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku, mouku a sníh z bílků. Z hmoty rukama uděláme koule a vaříme je v páře 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!