Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“
Recepty, PřílohySuroviny
- 1/2 kg drobné červené brambory
- 1 ks menší červená cibule
- 1 ks střední mrkev
- 1 ks petržel
- 1/4 celer
- 1/4 nakládaná červená kapie
- 20 dkg šunkového salámu
- 2 ks střední kyselé okurky
- 2 vařené vejce
- 2 lžíce hrášku sterilovaného
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce jemné hořčice
- Ocet
- Sůl
- Pepř
- Kadeřavá petržel
Postup Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařím ve slupce, nechám vychladnout a oloupu.
Očištěnou kořenovou zeleninu uvařím do poloměka (musí při skusu křupnout).
Do mísy nakrájím uvařené brambory na větší kousky (cca 1 cm).
Červenou cibuli nakrájím na drobno a oblanšíruji a poté vsypu do mísy. Pak přidám vařenou zeleninu a kyselou okurku nakrájenou na menší kostičky (do ½ cm). Poté vpravím na drobno nakrájenou kapii.
Nakrájím salám a vejce na hranolky (½ cm x 2 x 2 mm). To přidám do mísy a dodám hrášek. Přidám hořčici a majonézu. Dochutím octem (2 čajové lžičky by měly stačit), solí a pepřem. Vše v míse řádně, ale opatrně promíchám.
Salát přendám do servírovací mísy a ozdobím petrželkou. Nechám v chladu min. 2 hodiny uležet. Podávám klasicky se smaženým řízkem z masa dle chuti každého strávníka nebo jej používám jako vložku do ruského vejce, nebo na obložené talíře.