Křupavé máslové sušenky s belgickou čokoládou
Recepty, CukrovíSuroviny
- Suroviny na cca 30 sušenek:
- 200 g hladké mouky
- 130 g změklého másla
- 105 g moučkového cukru
- 15 g vanilkového pudinkového prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 vejce
- mandlové plátky
- 100 g čokolády
Postup Křupavé máslové sušenky s belgickou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dejte změklé máslo a moučkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.
Dále přilijte vanilkový extrakt a vejce. Opět vše vyšlehejte.
Do směsi přisypte vanilkový pudinkový prášek a hladkou mouku. Opět prošlehejte.
Sultánku (špičku) si dám do cukrářského sáčku, který naplním vzniklým těstem. Na pečící papír pomocí špičky a sáčku vytlačte těsto. Je potřeba si papír přidržovat, aby vám šla špička odtrhnout. Sušenky jsem zkoušela dělat i na silikonové folii na makronky, kde to šlo líp. Špičku jsem dala na podložku a vytlačila jsem těsto. Nadzvedla jsem ji až tehdy, bylo-li těsto k okraji.
Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Dobu pečení hlídejte a sušenky kontrolujte.
Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce a poté přendejte na tác. Do každé sušenky vložte plátek mandle.
Rozehřejte čokoládu, já použila belgickou, a tu po lžičkách nanášejte na mandle. Mandle je v sušence proto, aby čokoláda nevytekla.
Sušenky dejte do lednice, aby čokoláda zatuhla.