Vepřové s mrkví na medu, zázvoru a tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty (ořez, libovější krkovice, palce...)
- 300 g mrkve
- 1 cibule
- 2 PL sojové omáčky
- 1 PL medu
- 1 PL) šťávy z 1 citronu
- 1 větší stroužek česneku
- 3 cm zázvoru
- špetka drceného chilli
- čerstvý tymián
- 1 PL solamylu
- olej
Postup Vepřové s mrkví na medu, zázvoru a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na jemno, mrkev na kolečka, zázvor a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Do kastrůlku nalijeme sojovku, přidáme med, zázvor, česnek, citronovou šťávu, chilli a trochu oleje a minutku provaříme. Maso osolíme a poprášíme solamylem. Vložíme do mírně zchladlé marinády a necháme alespoň hodinu, raději déle, marinovat.
V hlubší pánvi orestujeme na oleji cibuli, pak přidáme maso bez marinády a ze všech stran ho opečeme. Přihodíme mrkev, tymián, vlijeme zbytek marinády a podlijeme jedním decilitrem vody. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Během dušení občas promícháme popřípadě nepatrně podlijeme.