Vepřové s mrkví na medu, zázvoru a tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty (ořez, libovější krkovice, palce...)
300 g mrkve
1 cibule
2 PL sojové omáčky
1 PL medu
1 PL) šťávy z 1 citronu
1 větší stroužek česneku
3 cm zázvoru
špetka drceného chilli
čerstvý tymián
1 PL solamylu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na jemno, mrkev na kolečka, zázvor a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Do kastrůlku nalijeme sojovku, přidáme med, zázvor, česnek, citronovou šťávu, chilli a trochu oleje a minutku provaříme. Maso osolíme a poprášíme solamylem. Vložíme do mírně zchladlé marinády a necháme alespoň hodinu, raději déle, marinovat.

  2. V hlubší pánvi orestujeme na oleji cibuli, pak přidáme maso bez marinády a ze všech stran ho opečeme. Přihodíme mrkev, tymián, vlijeme zbytek marinády a podlijeme jedním decilitrem vody. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Během dušení občas promícháme popřípadě nepatrně podlijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!