Tříbarevný kokosový koláč zdravější

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto:
150 g celozrnné špaldové mouky
50 g hnědého cukru
120 g másla
1 žloutek
1 lžíce ječmenného sladu (nebo medu)
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
1/2 lžičky koření voňavé pečení s vanilkou od Antonína
1 lžíce kakaa
Náplň:
1 tvaroh
2 lžíce kokosového krému (lze koupit v hypermarketech v plechovce)
40 g přírodního cukru
1 vanilkový cukr
5 lžic sojové smetany (nebo živočišné)
1 bílek
1 kokosový pudink (prášek)
Světlé těsto:
160 g špaldové celozrnné mouky
50 g přírodního cukru
30 ml oleje
120 ml vody
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
citronová kůra
2 lžíce kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na tmavé těsto zpracujeme a zabalené necháme odležet chvíli v ledničce. Mezitím si vyšleháme suroviny na náplň.

  2. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Tmavé těsto vyválíme a přeneseme na plech, na těsto rozetřeme náplň a na náplň vlijeme těsto ušlehané ze surovin na světlé těsto.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Po vychlazení nakrájíme a zdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!