Tříbarevný hrnečkový koláč s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 hrnky hladké mouky
3 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
1/2 kostky másla nebo Hery
1 lžíce sádla
3 lžíce mléka
1 vejce
špetka soli
2 lžíce kakaa
Náplň:
3 hrnky nastrouhaných jablek
1 vanilkový cukr
skořice a cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidáme změklé máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho z nich zapracujeme kakao.

  3. Světlý kus těsta dáme na chvíli do lednice a ten tmavý do mrazáku.

  4. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem.

  5. Světlé těsto vyndáme z lednice a rozválíme na plech, na něj dáme ochucená jablka, navrch nastrouháme tmavé těsto.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Po upečení můžeme ještě posypat cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!