Smažená krůtí játra v zázvoru a lněném semínku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater (1 balení)
10 pl hladké mouky
2 kl mleté sladké papriky
1 kl mletého zázvoru
6 pl smetany (může být i mléko)
1 celé vejce
10 pl strouhanky
2 pl lněného semínka
3 cm široký plátek másla
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokud jsou na játrech blanky, odstraníme je, játra opláchneme a osušíme. Ve srůstu nožem oddělíme od sebe a játra středem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Tím nám vznikne krásně velký řízeček.

  2. Na pánev si dáme rozrhřát máslo společně s olejem.

  3. Mezitím si řízky lehce osolíme, obalíme v mouce, promíchané s paprikou a zázvorem.

  4. Poté je protáhneme rozšlehaným vejcem se smetanou a nakonec obalíme ve strouhance s lněným semínkem.

  5. Obalené řízky vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z každé strany 5 minut.

  6. Pokud je budeme připravovat nenaříznuté, doba smažení se trošku protáhne.

  7. Podáváme s různě připravenými bramborami, nebo jen s chlebem a kyselou okurkou. Ale zajisté se najdou i tací, kteří si s jakoukoli přílohou hlavu lámat nebudou:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!