Smažená krůtí játra v zázvoru a lněném semínku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g krůtích jater (1 balení)
- 10 pl hladké mouky
- 2 kl mleté sladké papriky
- 1 kl mletého zázvoru
- 6 pl smetany (může být i mléko)
- 1 celé vejce
- 10 pl strouhanky
- 2 pl lněného semínka
- 3 cm široký plátek másla
- olej
- sůl
Postup Smažená krůtí játra v zázvoru a lněném semínku
Postup přípravy receptu
-
Pokud jsou na játrech blanky, odstraníme je, játra opláchneme a osušíme. Ve srůstu nožem oddělíme od sebe a játra středem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Tím nám vznikne krásně velký řízeček.
Na pánev si dáme rozrhřát máslo společně s olejem.
Mezitím si řízky lehce osolíme, obalíme v mouce, promíchané s paprikou a zázvorem.
Poté je protáhneme rozšlehaným vejcem se smetanou a nakonec obalíme ve strouhance s lněným semínkem.
Obalené řízky vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z každé strany 5 minut.
Pokud je budeme připravovat nenaříznuté, doba smažení se trošku protáhne.
Podáváme s různě připravenými bramborami, nebo jen s chlebem a kyselou okurkou. Ale zajisté se najdou i tací, kteří si s jakoukoli přílohou hlavu lámat nebudou:-)