Smažená makrela

Recepty, Ryby

Suroviny

1 větší makrela (nebo 2 malé)
sůl, pepř
citr. šťáva
bylinky - i sušené
(podle obliby – tymián, rozmarýn, bazalka, kopr) nebo koření na ryby, já tentokrát použila jen pepř
máslo + olej na smažení
½ hrnku hladké mouky na obalení
dílky citronu na podávání

Postup přípravy receptu

  1. Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme, buď jen pepřem, nebo pepřem s bylinkami, nebo směsí koření na ryby. Obalíme v hladké mouce a osmažíme na másle s olejem.

  2. Podáváme s dílky citronu a buď jen se zeleninovým salátem, nebo s přílohou z brambor (a se salátem), hodí se i bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!