Smažená makrela
Recepty, RybySuroviny
- 1 větší makrela (nebo 2 malé)
- sůl, pepř
- citr. šťáva
- bylinky - i sušené
- (podle obliby – tymián, rozmarýn, bazalka, kopr) nebo koření na ryby, já tentokrát použila jen pepř
- máslo + olej na smažení
- ½ hrnku hladké mouky na obalení
- dílky citronu na podávání
Postup Smažená makrela
Postup přípravy receptu
-
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme, buď jen pepřem, nebo pepřem s bylinkami, nebo směsí koření na ryby. Obalíme v hladké mouce a osmažíme na másle s olejem.
Podáváme s dílky citronu a buď jen se zeleninovým salátem, nebo s přílohou z brambor (a se salátem), hodí se i bramborový salát.