Smažená uzená krkovice s Čedarem, obalená v kukuřičných lupíncích a bramborovo-mrkvová máslová kaše
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 6 plátků domácí uzené krkovice
- 3 plátky sýru Čedar
- 2 vajíčka
- mouka
- kukuřičné lupínky drcené
- olej
- sůl
- Dále:
- 1 kg brambor
- 3 menší mrkve
- máslo na 3 prsty
- mléko podle potřeby
- čerstvou petrželku
- něco na ozdobu
Postup Smažená uzená krkovice s Čedarem, obalená v kukuřičných lupíncích a bramborovo-mrkvová máslová kaše
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka prošleháme se špetkou soli. Na plátek krkovice dáme plátek sýra a opět plátek krkovice.
Do jedné misky nachystáme mouku a do druhé drcené kukuřičné lupínky.
Nachystané plátky obalíme v mouce, vejcích, opět v mouce, vejcích a v lupíncích. Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Mezitím uvaříme oloupané, osolené brambory a očistěnou mrkev do měkka. Šlehačem oboje našleháme s přidáním másla a vlažným mlékem do hladka.
Servírujeme bramborovou kaši posypanou nasekanou petrželkou, s usmaženými plátky krkovice, zdobené listy salátu a žlutými cibulkami.