Pečená bílá ryba

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plotice (bílé ryby, malá plevelná ryba, velká asi 15 cm, prodávaná při výlovech)
sůl
pepř
kmín
česnek
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme.

  2. Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct.

  3. Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné).

  4. Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!