Domácí játrová paštika
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg vepřového laloku
- asi 1 kg vepřového masa
- 1 kg vepřových jater
- 0,5 kg cibule
- 0,5 kg sádla
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 masox
- 1/2 paštikové koření
- sůl podle chuti
Postup Domácí játrová paštika
Postup přípravy receptu
-
Lalok uvaříme s mrkví, petrželí a masoxem, vepřové osolíme a posypeme česnekem, přidáme trošku sádla, podlijeme vodou a upečeme, vepřová játra orestujeme na cibulce (nesolíme), po vychladnutí vše umeleme, přidáme rozehřáté sádlo, paštikové koření a podle chuti sůl a vše důkladně promícháme, plníme do sklenic a zavaříme na 100°C asi 1,5 hod.