Domácí játrová paštika

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg vepřového laloku
asi 1 kg vepřového masa
1 kg vepřových jater
0,5 kg cibule
0,5 kg sádla
3 stroužky česneku
2 mrkve
1 petržel
1 masox
1/2 paštikové koření
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Lalok uvaříme s mrkví, petrželí a masoxem, vepřové osolíme a posypeme česnekem, přidáme trošku sádla, podlijeme vodou a upečeme, vepřová játra orestujeme na cibulce (nesolíme), po vychladnutí vše umeleme, přidáme rozehřáté sádlo, paštikové koření a podle chuti sůl a vše důkladně promícháme, plníme do sklenic a zavaříme na 100°C asi 1,5 hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!