Kaki sladké mlsání
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100% krabicovou)
- 20 g želatiny (1 sáček na vaječnou i salámovou tlačenku)
- 1 limetková šťáva
- nastrouhaná kůra z limetky (můžeme nahradit citronem)
- 1 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem)
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 3 plody kaki (ne moc měkké)
Postup Kaki sladké mlsání
Postup přípravy receptu
-
Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.
Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst:-).
Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.
Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.
Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.
Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.
Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.
Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.