Kaki sladké mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100% krabicovou)
20 g želatiny (1 sáček na vaječnou i salámovou tlačenku)
1 limetková šťáva
nastrouhaná kůra z limetky (můžeme nahradit citronem)
1 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem)
1/2 lžičky mleté skořice
3 plody kaki (ne moc měkké)

Postup přípravy receptu

  1. Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.

  2. Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst:-).

  3. Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.

  4. Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.

  5. Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.

  6. Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.

  7. Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.

  8. Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!