Čokoládovo-kakaový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
5 vajec
150g cukru písek
5 lžic oleje
30g kakaa
120g hladké mouky
špetka soli
1.krém - vnitřní:
250g másla
250g tvarohu
2 plátky želatiny
cukr moučka podle chuti
3 lžíce instatní Cappuccino
2.krém - vnější:
250g másla
6 lžic kakaa
cukr moučka podle chuti
4 lžíce čokoládového Topiku
2 banány
1 jahodový kompot či čerstvé jahody
broskvová a jahodová marmeláda
čokoládové filigránky
čokoládová rýže
bílá čokoládová poleva v sáčku
marcipánová falešná hmota obarvená potravinářskou barvou
poleva na boky:
250 g Iva či jiný ztužený tuk
100 g čokoláda na vaření
50 g kakao

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem.

  2. Korpus upečeme podle podrobného návodu v poznámce na plechu 35x25cm a necháme vychladnout. Rozkrojíme napříč na polovinu, každou polovinu prokrojíme.

  3. Dva pláty namažeme broskvovou marmeládou, jeden jahodovou marmeládou.

  4. Na plát s jahodovou marmeládou dáme 1/3 krému z vyšlehaného másla s tvarohem, cukrem a zahřátou želatinou (před plněním necháme částečně ztuhnout, aby z dortu nevytékalo), do zbytku tvarohového krému všleháme Cappuccino a rozdělíme na pláty s broskvovou marmeládou.

  5. Světlý krém poklademe jahodami, cappuccinový kolečky banánů. Korpusy poskládáme (banán, jahoda, banán), nakonec přikryjeme poslední suchým korpusem. Vše dáme do lednice ztuhnout.

  6. Ztuhlý korpus zarovnáme nožem a pomažeme 2. krémem z vyšlehaného másla s cukrem, kakaem a Topinkem. Opět dáme ztuhnout, poté zdobíme marcipánovámi růžičkami, čokoládovými filigránkami, čokoládovou rýží a bílou čokoládou.

  7. Na boky rozehřejeme tuk s čokoládou a kakaem, necháme částečně ztuhnout, natřeme na pečicí papír na pevné podložce, pocákáme bílou čokoládou a naznačíme si zářezy. Necháme ztuhnout, rozřežeme na trojúhelníky a přilepíme na boky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!