Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve

Recepty, Mleté maso

Suroviny

900 g vepřové krkovice vcelku
250 g královského sýru Bluedino
50 ml 33% smetany
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl podle potřeby
mletý pepř podle potřeby
strouhanka na zahuštění
vepřová blána
potravinářská fólie
pečící papír
Náplň:
300 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
300 g královského sýru Bluedino
200 g mrkve
celé listy medvědího česneku nebo lahůdkové cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a nejlépe 2x po sobě umeleme do větší mísy na masovém mlýnku.

  2. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Osolíme, opeříme, zalijeme smetanou a rukama důkladně propracujeme. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny uležet.

  3. Poté podle potřeby zahustíme strouhankou, znovu promícháme a masovou směs rozdělíme na dva stejné díly.

  4. Příprava náplně: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly.

  5. Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu.

  6. Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády.

  7. Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány. Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí.

  8. Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!