Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 900 g vepřové krkovice vcelku
- 250 g královského sýru Bluedino
- 50 ml 33% smetany
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl podle potřeby
- mletý pepř podle potřeby
- strouhanka na zahuštění
- vepřová blána
- potravinářská fólie
- pečící papír
- Náplň:
- 300 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
- 300 g královského sýru Bluedino
- 200 g mrkve
- celé listy medvědího česneku nebo lahůdkové cibule
Postup Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a nejlépe 2x po sobě umeleme do větší mísy na masovém mlýnku.
Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Osolíme, opeříme, zalijeme smetanou a rukama důkladně propracujeme. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny uležet.
Poté podle potřeby zahustíme strouhankou, znovu promícháme a masovou směs rozdělíme na dva stejné díly.
Příprava náplně: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly.
Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu.
Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády.
Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány. Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí.
Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.