Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové panenky
- 2 balení mražené směsi brokolice a žluté mrkve Findus
- 4 lžíce balzamikového octa
- 3-4 lžíce tekutého medu
- 4 lžíce extra virgin olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé bazalky nebo mražené bazalky
- 1 lžička dijonské hořčice
- máslo
- černý pepř
- sůl
- 2 lžičky hoi sin omáčky
Postup Panenka marinovaná v balzamiku s brokolicí a žlutou mrkví
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a rozdělíme na čtyři díly. Z balzamika, medu, oleje, bazalky a hořčice ušleháme marinádu. Panenku dobře osolíme a opepříme a naložíme do marinády, nejlépe do druhého dne.
V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm asi 10 minut opékáme ze všech stran dohněda. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme do rozpálené trouby. Ve výpeku rozpustíme ještě jednu lžíci másla, vsypeme mraženou zeleninu, osolíme a jakmile rozmrzne, přidáme hoi sin omáčku. Podusíme na skus, naservírujeme na talíře a navrch položíme šikmo rozkrojené maso, které mezitím v troubě došlo.