Žampionová paštikas bazalkou
Recepty, PomazánkySuroviny
- 400 g žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50-70 g česnekového boku (slaniny)
- 2 snítky bazalky
- 50 g másla + na polití
- 100 g čerstvého sýru typu Lučina
- 3 lžíce smetany
- lžíce oleje
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- špetka houbového koření - nemusí být
Postup Žampionová paštikas bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu, cibuli, česnek a očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na olej dáme opéct slaninu, přidáme cibuli a nakonec česnek.
Po osmažení přihodíme žampiony a koření. Dusíme do odpaření tekutiny, asi 10 minut a necháme lehce zchladnout. Před koncem přimícháme bazalku
Do ještě teplé směsi dáme studené máslo. Po rozpuštění rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu, sýr a podle potřeby dochutíme.
Vše domixujeme dohladka a přendáme do vhodné misky. Rozpustíme kousek másla a paštiku zalijeme. Můžeme dozdobit opečenými plátky žampionů. Dáme do lednice vychladit.