Roštěná s kapary a paprikovou pastou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
pepř
sůl
hořčice, smíchaná s paprikovou pastou a kapkou oleje
2 velké cibule
1/2 kelímku zakysané smetany
1- 2 PL okapaných malých kaparů
rýže
bylinky (libeček, petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou a kapkou oleje.

  2. Opepříme a orestujeme na oleji se zpěněnou cibulí v tlakovém hrnci. Když maso pustí šťávu a zatáhne se, vše zalijeme hovězím vývarem a tlakový hrnec uzavřeme.

  3. Tlakujeme cca 30 minut. Tlakový hrnec po vypuštění páry otevřeme. Maso se sosem přendáme do malého pekáčku, přidáme okapané malé kapary, podle chuti přidáme sůl a pepř a ještě cca 20 minut necháme dusit v rozehřáté troubě doměkka. Nakonec k masu zakvrdláme půl kelímku zakysané smetany a necháme probublat.

  4. Podáváme s rýží s libečkem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!