Roštěná s kapary a paprikovou pastou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězí roštěné
- pepř
- sůl
- hořčice, smíchaná s paprikovou pastou a kapkou oleje
- 2 velké cibule
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 1- 2 PL okapaných malých kaparů
- rýže
- bylinky (libeček, petrželka)
Postup Roštěná s kapary a paprikovou pastou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou a kapkou oleje.
Opepříme a orestujeme na oleji se zpěněnou cibulí v tlakovém hrnci. Když maso pustí šťávu a zatáhne se, vše zalijeme hovězím vývarem a tlakový hrnec uzavřeme.
Tlakujeme cca 30 minut. Tlakový hrnec po vypuštění páry otevřeme. Maso se sosem přendáme do malého pekáčku, přidáme okapané malé kapary, podle chuti přidáme sůl a pepř a ještě cca 20 minut necháme dusit v rozehřáté troubě doměkka. Nakonec k masu zakvrdláme půl kelímku zakysané smetany a necháme probublat.
Podáváme s rýží s libečkem a petrželkou.