Střapatý květák, anebo květák v těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký květák
3 vejce
olej
1 PL ostrého ajvaru
2 PL strouhaného čedaru
sůl, celý kmín
špetka kurkumy
1 PL solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Uvařený květák rozebereme na růžičky.

  2. Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, ajvarem a solamylem a připravíme tak těstíčko na obalení.

  3. Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme na 170 stupňů z obou stran dozlatova.

  4. Květák má střapatý vzhled a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!