Nové brambory pečené s hlívou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 400 g hlívy
- 1 lžíce oleje
- 1 utřený česnek
- 1 lžička koření na grilovanou zeleninu
- 1 lžíce jemně nasekaného libečku
- 500 g nových brambor
- 1-2 lžíce oleje
- mletý kmín
- špetka mleté papriky
- sůl
- snítka rozmarýnu nebo tymiánu
Postup Nové brambory pečené s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a nakrájíme na pruhy, tvrdé konce odkrojíme (necháme do polévky). Olej smícháme s kořením, libečkem a česnekem a hlívu v tom necháme chvíli marinovat.
Omyjeme brambory - malé necháme vcelku, větší nakrájíme na měsíčky. Smícháme s olejem, kmínem, nasekaným rozmarýnem a paprikou.
Připravíme plech s pečicím papírem. Nasypeme brambory a dáme do trouby na 10 minut při teplotě 190-200 st.
Po cca 10 minutách brambory shrneme na polovinu plechu a na druhou půlku dáme hlívu. Společně pečeme do zlaté barvy a do křupava, asi 20-25 minut. Podle potřeby obrátíme.
Podáváme se zeleninou nebo nějakým dobrým dipem.