Drožďová pomazánka s okurkou
Recepty, PomazánkySuroviny
- 60 g sádla nebo oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 4 kostky čerstvého droždí
- 2 lžíce strouhánky
- 6 vajec rozšlehaných
- 2-3 lžíce mléka
- 100 g moravského uzeného nakrájeného na kostičky (nemusí být)
- 2-3 kyselé okurky nakrájené na kostičky
- pažitka na ozdobu
Postup Drožďová pomazánka s okurkou
Postup přípravy receptu
-
V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začně opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fází se droždí začně opékat! Pokračujte v opékání a míchání, pokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.
Pak přisypte uzené (nedávala jsem, pomazánka je pro dceru vegetariánku) a přisypte strouhánku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhánky a hmota je sypká.
Vlijte vejce rozmíchaná v pár lžicích mléka a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou. Je skvělé teplé i studené.