Zeleninový salát s kuřecím masem a kuskusem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g kuřecích prsou
- provensálské koření (nebo jiné oblíbené)
- sůl
- 1 lžička oleje (30 g)
- 140 g pekingského zelí
- 25 g okurky
- 25 g červené papriky (kapie)
- ocet
- přírodní sladidlo ze stévie
- 50 g celozrnného kuskusu
- zhruba 100 ml vody
Postup Zeleninový salát s kuřecím masem a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Kuskus zalijeme částí horké, převařené a osolené vody a necháme nabobtnat. Pak dolijeme zase vodu a necháme vstřebat. Kuskus musí ale zůstat sypký. Na 1 díl kuskusu potřebujeme zhruba 2 díly vody nebo možno i vývaru, ale musíme připočítat kJ. Měkký kuskus necháme zchladnout.
Zeleninu si nakrájíme na drobné kousky, osolíme, osladíme přírodním sladidlem, zastříkneme octem, promícháme a dáme do chladu.
Kuřecí nudličky osolíme, okořeníme, zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a pak už pozvolněji opékáme za občasného promíchání.
Vše smícháme dohromady, zeleninový salát, kuskus, kuřecí nudličky a podáváme. Nebo smícháme jen salát s kuskusem a maso necháme nahoře.