Zeleninový salát s kuřecím masem a kuskusem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g kuřecích prsou
provensálské koření (nebo jiné oblíbené)
sůl
1 lžička oleje (30 g)
140 g pekingského zelí
25 g okurky
25 g červené papriky (kapie)
ocet
přírodní sladidlo ze stévie
50 g celozrnného kuskusu
zhruba 100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus zalijeme částí horké, převařené a osolené vody a necháme nabobtnat. Pak dolijeme zase vodu a necháme vstřebat. Kuskus musí ale zůstat sypký. Na 1 díl kuskusu potřebujeme zhruba 2 díly vody nebo možno i vývaru, ale musíme připočítat kJ. Měkký kuskus necháme zchladnout.

  2. Zeleninu si nakrájíme na drobné kousky, osolíme, osladíme přírodním sladidlem, zastříkneme octem, promícháme a dáme do chladu.

  3. Kuřecí nudličky osolíme, okořeníme, zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a pak už pozvolněji opékáme za občasného promíchání.

  4. Vše smícháme dohromady, zeleninový salát, kuskus, kuřecí nudličky a podáváme. Nebo smícháme jen salát s kuskusem a maso necháme nahoře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!