Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího masa vhodného na dušení-(zadní, krk)
- 2 cibule
- 200 g cukety
- sůl, pepř
- olej
- Mrkev:
- 2 větší mrkve
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř
- na dochucení citronová šťáva
- trošinka cukru
Postup Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme.
V tlakovém hrnci orestujeme do světlehněda cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu. Maso na základě opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, zalijeme cca 2 dcl vody a dusíme 20 minut.
Když je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a záhlad rozmixujeme tyčovým mixérem. není potřeba používat na zahuštění mouku, šťáva je dost hustá.
Mrkev očistím a nastrouháme. V kastrůlku roztopíme máslo a přidáme mrkev. Osolíme, opepříme, zalijeme troškou vody, ne moc, tak 1 dcl a necháme ji vydusit dostracena. Mrkev můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem, ale není potřeba.