Hovězí dušené na cuketě s mrkví na másle

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího masa vhodného na dušení-(zadní, krk)
2 cibule
200 g cukety
sůl, pepř
olej
Mrkev:
2 větší mrkve
1 lžíce másla
sůl, pepř
na dochucení citronová šťáva
trošinka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. V tlakovém hrnci orestujeme do světlehněda cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou cuketu. Maso na základě opečeme z obou stran, aby se zatáhlo, zalijeme cca 2 dcl vody a dusíme 20 minut.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a záhlad rozmixujeme tyčovým mixérem. není potřeba používat na zahuštění mouku, šťáva je dost hustá.

  4. Mrkev očistím a nastrouháme. V kastrůlku roztopíme máslo a přidáme mrkev. Osolíme, opepříme, zalijeme troškou vody, ne moc, tak 1 dcl a necháme ji vydusit dostracena. Mrkev můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem, ale není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!