Kapustový nákyp bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
2/3 hrnku rýžové mouky
1/3 hrnku škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
česnek dle chuti (alespoň tři stroužky)
sůl
majoránka
(bezlepková šunka)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do měkka.

  2. Vodu slijeme, kapustu necháme vychladnout a nasekáme nadrobno.

  3. Přidáme mouku, škrob, prolisovaný česnek a ochutíme majoránkou a česnekem. Kdo chce, může přidat na kostičky nakrájenou šunku.

  4. Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem, lehce potřeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C do zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!