Ořechové řezy s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
6 lžic moučkového cukru
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
3 lžíce mletých ořechů
3 lžíce oleje
Krém:
250 g másla
160 g moučkového cukru
200 g mletých ořechů
rum
80 g mletých ořechů na posypání
50 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme postupně olej a lehce vmícháme mouku, smíchanou s ořechy. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeným rozpuštěným tukem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut.

  2. Vychladlý plát rozřízneme na tři stejně široké pásy a slepíme na sebe krémem.

  3. Krém: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, smícháme s ořechy a trochou rumu.

  4. Trochu krému si necháme, tím potřeme slepené pásy nahoře a všechny boky. Na krém naneseme mleté ořechy a vrch pocákáme rozpuštěnou čokoládou, vše necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!