Řezy Izidor
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 120 g ořechů (mletých)
- 2 lžíce kakaa
- 70 g hrubé mouky
- 1/4 kypřícího prášku
- tuk (na vytření plech)
- mouka (na vytření plech)
- Ořechová hmota:
- 200 g ořechů (mletých)
- 2 hrsti moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 dl rumu
- Krém:
- 4 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- 100 g cukru
- 250 g másla
- Poleva:
- 3 malé čokolády (ledové kaštany)
- 100 g másla
Postup Řezy Izidor
Postup přípravy receptu
-
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mouku smíchanou s ořechy, kakaem a práškem, na konec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
V míse smícháme ořechy, cukr, kakao a rum. Hmotu naneseme na vychladlý plát.
Ze žloutků, kakaa a cukru vyšleháme nad parou krém a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme máslo a naneseme na ořechovou hmotu.
Čokolády s máslem rozpustíme ve vodní lázni a poloteplou polejeme řezy a necháme ztuhnout.