Krémové čokoládové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 1 lžíce prášku do pečiva
- Krém:
- 300 ml plnotučného mléka
- 1 balíček čokoládového pudinku
- 100 g čokolády na vaření
- 200 g másla
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup Krémové čokoládové řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme pudink na krém. Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Kastrůlek s pudinkem vložíme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nezchladne.
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva a zamícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme, vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme 8 - 10 minut.
Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím doděláme krém. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a po částech zašleháme uvařený vychladlý pudink.
Vychladlý plát obrátíme, opatrně z něj stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly, každý díl potřeme třetinou krému, sesadime je na sebe a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Před nakrájením řezy necháme důkladně vychladnout.