Krémové čokoládové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
100 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
20 g kakaa
1 lžíce prášku do pečiva
Krém:
300 ml plnotučného mléka
1 balíček čokoládového pudinku
100 g čokolády na vaření
200 g másla
4 lžíce moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme pudink na krém. Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Kastrůlek s pudinkem vložíme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nezchladne.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva a zamícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme, vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme 8 - 10 minut.

  3. Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím doděláme krém. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a po částech zašleháme uvařený vychladlý pudink.

  4. Vychladlý plát obrátíme, opatrně z něj stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly, každý díl potřeme třetinou krému, sesadime je na sebe a povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Před nakrájením řezy necháme důkladně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!