Krůtí stehna na jogurtu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí stehno (měla jsem 2 spodní díly)
sůl
Na marinádu:
500 g bílého jogurtu
3 lžíce oleje
1 lžička mletého pepře
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžička sladké papriky
1 lžička citronové šťávy",

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso vykostíme a naporcujeme na menší kousky. Poté osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáče a zalijeme marinádou. Přes noc necháme uležet v lednici a druhý den pečeme v troubě.

  2. Pečení trvá asi 1 hodinu. První 1/2 hodiny pečeme přikryté a potom odkryjme, aby maso dostalo barvičku. U nás jsou nejoblíbenější přílohou k tomuto jídlu krokety a zelný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!