Krůtí stehna na jogurtu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí stehno (měla jsem 2 spodní díly)
- sůl
- Na marinádu:
- 500 g bílého jogurtu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžička sladké papriky
- 1 lžička citronové šťávy",
Postup Krůtí stehna na jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso vykostíme a naporcujeme na menší kousky. Poté osolíme, vložíme do olejem vymazaného pekáče a zalijeme marinádou. Přes noc necháme uležet v lednici a druhý den pečeme v troubě.
Pečení trvá asi 1 hodinu. První 1/2 hodiny pečeme přikryté a potom odkryjme, aby maso dostalo barvičku. U nás jsou nejoblíbenější přílohou k tomuto jídlu krokety a zelný salát.