Pikantní pivní kroužky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g polohrubé mouky
asi 250 ml méněstupňového piva
30 g droždí
1 lžička cukru
100 g oleje nebo sádla
mletý pepř
sůl
mouka na vyválení
vaječný bílek
kmín nebo sezam

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy přesejeme uvedenou dávku mouky a uděláme v ní důlek. Přidáme rozdrobené droždí, cukr a malé množství vlažného piva. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo lehce nakynout.

  2. Poté přidáme sůl, olej (sádlo), trošku pepře a zbytek vlažného piva. Dobře zpracujeme na hladké vláčné těsto, které dáme znovu na teplé místo kynout.

  3. Z vykynutého těsta nakrájíme menší díly a na pomoučněném válu z nich vyválíme kroužky. Poskládáme je na plech, potřeme rozmíchaným bílkem, posypeme seznamem nebo kmínem a pečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!