Křenová pomazánka na jednohubky / chlebíčky
Recepty, PomazánkySuroviny
- Pomazánka:
- 250 ml smetana ke šlehání nad 33% tuku
- cca 300 g mascarpone (nebo domácí smetanová lučina, pomazánkové máslo nebo tvaroh)
- strouhaný křen dle chuti
- sůl
- Dále:
- cca 7 rohlíků nebo bageta či veka, dle potřeby
- klobása dle chuti
- nakládané okurky nebo papriky, feferonky...
- hroznové víno
- tvrdý sýr
Postup Křenová pomazánka na jednohubky / chlebíčky
Postup přípravy receptu
-
Smetanu vyšleháme na šlehačku, a pokud máme nízkoprocentní, přidáme ztužovač šlehačky.
Do šlehačky dále vešleháme mascarpone (nebo domácí smetanovou lučinu, pomazánkové máslo...) a čerstvě nastrouhaný křen dle chuti, ostrosti křenu.
Pomazánku osolíme dle chuti a dáme do chladna krátce proležet.
Na plátky rohlíků nebo veky nanášíme vidličkou nadýchanou pomazánku, do které zapichujeme dle chuti klobásu, kousek sýru, kuličky hroznového vína... nebo jen dozdobíme nasekanou plocholistou petrželkou a podáváme.