Bulharské vepřové nudličky se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty
2 větší mrkve
velká hrst růžičkové kapusty
1 cibule
2 stroužky česneku
3-4 lžíce Ljutenice
1 lžička koření čubrica
1 lžička chilli pasty
vývar
sůl
olej
cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli, nakrájenou na větší kousky. Přidáme maso a krátce ho orestujeme. Osolíme a podlijeme troškou vývaru. Přikryjeme a dusíme téměř doměkka.

  2. Mrkev nakrájíme na větší špalíčky, kapustičky očistíme, odřízneme košťály a cca 20 minut před koncem přidáme zeleninu do pánve. Vše promícháme s ljutenicí, ochutíme čubricou, chilli pastou, je-li třeba přilijeme vývar a společně doděláme.

  3. Podáváme s rýží a doplníme cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!