Bulharské ořechové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

240 g vlašských ořechů (na hrubo rozdrcených)
1 bílek
špetka soli
1 zarovnaná lžička mleté skořice
3 lžíce třtinového cukru
půlky vlašských ořechů na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ořechová jádra na hrubo rozdrtíme, nejlépe válečkem v pevném sáčku. Bílek se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu, pak do něj vmícháme ořechy, skořici i cukr.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme pomocí lžičky a mokré ruky (vedle si dáme misku s vodou) malé hromádky. Na každou přimáčkneme půlku nebo čtvrtku vlašského ořechu a vlhkou rukou trochu vytvarujeme - jde to dobře.

  3. Pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 150 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!