Plněná kuřecí prsa na bulharské zeleninové směsi Ljutenica

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 červená paprika (kapie)
2 PL paprikového krému
1 nožička spišské klobásy
150 g anglické slaniny
sůl
čerstvý mletý pepř
1 kelímek smetany na vaření (12 %)
4 PL zeleninové směsi Ljutenica (bulharská zelenina)
olej
hladká mouka
vývar
příloha:
rýže
brambor
knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Červenou papriku pokrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.

  2. Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme, ale nenaklepáváme. Každý prsní řízek nařízneme tak, aby v něm vznikla kapsa. Kapsu vytřeme paprikovým krémem (nebo hořčicí), vložíme plátek slaniny, kterou stočíme v rolku, do které vložíme kolečko klobásky a kolečko červené papriky. Po stranách kapsu spojíme párátky a poprášíme hladkou moukou.

  3. Připravené kuřecí kapsy osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran a přidáme kousky pokrájené červené papriky a restujeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu 4 PL zeleninové směsi Ljutenica, trochu vývaru a na mírnějším ohni ještě několik minut podusime pod pokličkou.

  4. Nakonec přilijeme smetanu, zamícháme a omáčku krátce povaříme. Podle chuti opepříme. Plněnou kuřecí kapsu na talíři rozříznem, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!