Plněná kuřecí prsa na bulharské zeleninové směsi Ljutenica
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 červená paprika (kapie)
- 2 PL paprikového krému
- 1 nožička spišské klobásy
- 150 g anglické slaniny
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- 1 kelímek smetany na vaření (12 %)
- 4 PL zeleninové směsi Ljutenica (bulharská zelenina)
- olej
- hladká mouka
- vývar
- příloha:
- rýže
- brambor
- knedlík
Postup Plněná kuřecí prsa na bulharské zeleninové směsi Ljutenica
Postup přípravy receptu
-
Červenou papriku pokrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky.
Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme, ale nenaklepáváme. Každý prsní řízek nařízneme tak, aby v něm vznikla kapsa. Kapsu vytřeme paprikovým krémem (nebo hořčicí), vložíme plátek slaniny, kterou stočíme v rolku, do které vložíme kolečko klobásky a kolečko červené papriky. Po stranách kapsu spojíme párátky a poprášíme hladkou moukou.
Připravené kuřecí kapsy osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran a přidáme kousky pokrájené červené papriky a restujeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu 4 PL zeleninové směsi Ljutenica, trochu vývaru a na mírnějším ohni ještě několik minut podusime pod pokličkou.
Nakonec přilijeme smetanu, zamícháme a omáčku krátce povaříme. Podle chuti opepříme. Plněnou kuřecí kapsu na talíři rozříznem, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.