Krůtí plátky s kari a česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g krůtích prsou
sůl
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička hladké mouky
1/2 lžičky kari koření
2 stroužky česneku
4 lžíce plnotučného mléka
1 dcl vody
1/4 bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme i dle chuti opepřit.

  2. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno.

  3. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře.

  4. Do výpeku dáme mouku, zamícháme a zalijeme vodou.

  5. Přidáme kari, bujón a česnek.

  6. Uvedeme do varu, krátce povaříme dohusta a nakonec vmícháme mléko.

  7. Necháme přejít varem a odstavíme.

  8. Na talířích šťávou poléváme opečené plátky masa.

  9. Podáváme s americkými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!