Krůtí plátky s kari a česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g krůtích prsou
- sůl
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička hladké mouky
- 1/2 lžičky kari koření
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce plnotučného mléka
- 1 dcl vody
- 1/4 bujónu
Postup Krůtí plátky s kari a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme i dle chuti opepřit.
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno.
Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře.
Do výpeku dáme mouku, zamícháme a zalijeme vodou.
Přidáme kari, bujón a česnek.
Uvedeme do varu, krátce povaříme dohusta a nakonec vmícháme mléko.
Necháme přejít varem a odstavíme.
Na talířích šťávou poléváme opečené plátky masa.
Podáváme s americkými brambory a tatarskou omáčkou.