Karbanátky s rajčaty a koprem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa-nejlépe hovězí, ale nevadí ani MIX
- 2 krajíce staršího chleba
- 2 cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 1/4 plechovky nasekaných rajčat
- čerstvý kopr
- zelená petrželka
- 100 ml mléka
- sůl podle chuti
- olej na plech
Postup Karbanátky s rajčaty a koprem
Postup přípravy receptu
-
Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájený česnek a přidáme do směsi namočeného mléka. Obě směsi osolíme a promixujeme tyčovým mixérem.
Rajčata vyklopíme do misky, přidáme nasekaný kopr a zelenou petrželku a také můžeme malinko rozmixovat tyčovým mixérem. Směs dáme do síta a necháme trochu okapat.
Mleté maso spojíme s chlebovou a rajčatovou hmotou, vše dobře promícháme a necháme tak 20 minut odpočívat v lednici.
Na pekáč vložíme pečící papír, který potřeme troškou oleje. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky.
Pečeme na 220 stupňů cca půl hodiny, hlídáme, aby byly karbanátky zlatavé.