Čínské mandlové čtverečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g másla
100 g strouhaných neloupaných mandlí
1 vejce
1 lžíce medu
1 lžíce kakaa
po špetce mleté skořice
po špetce mletého hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo s cukrem, vejcem, medem a kořením. Vyklopíme do mouky promíchané s kakaem a mandlemi. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem.

  2. Necháme lehce zaschnout a polovinu čtverečků ozdobíme nudličkami nakrájených oloupaných mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.

  3. Upečené čtverečky slepujeme čokoládovým krémem nebo nutelou. Jeden hladký, druhý zdobený mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!