Čínské mandlové čtverečky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 100 g strouhaných neloupaných mandlí
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kakaa
- po špetce mleté skořice
- po špetce mletého hřebíčku
Postup Čínské mandlové čtverečky
Postup přípravy receptu
-
Utřeme máslo s cukrem, vejcem, medem a kořením. Vyklopíme do mouky promíchané s kakaem a mandlemi. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem.
Necháme lehce zaschnout a polovinu čtverečků ozdobíme nudličkami nakrájených oloupaných mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Upečené čtverečky slepujeme čokoládovým krémem nebo nutelou. Jeden hladký, druhý zdobený mandlemi.