Indická kuchyně - Okra masala curry

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g mražené či čerstvé mini okry (větší přepůlit a okrájet stonky)
2 rajčata
2 cibule
1 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku (1 lžíce/kostka česnekové pasty apod.)
olej rostlinný (olivový, ghee apod.)
Směs koření: č.1
4 zelené nakrojené kardamomy
1 kousek skořice
1/4 lžičky celého fenyklu
1/4 lžičky semínka řeckého sena
2 bobkové listy
Směs koření: č.2
2 lžičky mletého semínka koriandru
1 lžička mleté kurkumy
1/2 lžičky mletého Cayenského pepře nebo dle zvyku
1-2 lžičky soli nebo dle zvyku

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte rajčata a rozmixujte je. Nakrájejte cibuli.

  2. Dejte smažit směs koření č.1 a po chvilce přidejte cibuli. Nakrájejte česnek a přidejte jej k cibuli.

  3. Když cibule zhnědne, zasmažte do ní 1 lžíci rajského koncentrátu.

  4. Přidejte směs koření č.2 a trochu vody. Vodu vyvařte a zbavte se takhle syrové chuti koření. V tuto chvíli již můžete přidat rozmixovaná rajčata, sklenici vody a okru.

  5. Přiklopte pokličkou a vařte cca 20 minut.

  6. Poté odklopte a vyvařte přebytečnou vodu do vámi požadované hustoty omáčky. Podávejte s rýží, pita chlebem, tortilou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!