Indická kuchyně - Okra masala curry
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g mražené či čerstvé mini okry (větší přepůlit a okrájet stonky)
- 2 rajčata
- 2 cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku (1 lžíce/kostka česnekové pasty apod.)
- olej rostlinný (olivový, ghee apod.)
- Směs koření: č.1
- 4 zelené nakrojené kardamomy
- 1 kousek skořice
- 1/4 lžičky celého fenyklu
- 1/4 lžičky semínka řeckého sena
- 2 bobkové listy
- Směs koření: č.2
- 2 lžičky mletého semínka koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého Cayenského pepře nebo dle zvyku
- 1-2 lžičky soli nebo dle zvyku
Postup Indická kuchyně - Okra masala curry
Postup přípravy receptu
-
Nakrájejte rajčata a rozmixujte je. Nakrájejte cibuli.
Dejte smažit směs koření č.1 a po chvilce přidejte cibuli. Nakrájejte česnek a přidejte jej k cibuli.
Když cibule zhnědne, zasmažte do ní 1 lžíci rajského koncentrátu.
Přidejte směs koření č.2 a trochu vody. Vodu vyvařte a zbavte se takhle syrové chuti koření. V tuto chvíli již můžete přidat rozmixovaná rajčata, sklenici vody a okru.
Přiklopte pokličkou a vařte cca 20 minut.
Poté odklopte a vyvařte přebytečnou vodu do vámi požadované hustoty omáčky. Podávejte s rýží, pita chlebem, tortilou apod.