Vepřový mozeček na cibulce, se salátem z čínského zelí (Dělená strava podle LK - zvířata)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- velká cibule
- 250 g vepřových mozečků
- 5 vajec
- olej slunečnicový nebo řepkový
- sůl
- pepř
- půl KL kmínu
- Na salát:
- čínské zelí (půl malé hlávky)
- kapie čerstvá
- Cottage 2-4 lžíce
- citronová šťáva nebo ocet
- sůl
- pepř
- medovicový med nebo Erythrytol
Postup Vepřový mozeček na cibulce, se salátem z čínského zelí (Dělená strava podle LK - zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové mozečky opereme, necháme okapat v cedníku. Spařovat a odblaňovat nemusíme. Nakrájíme je na větší kousky a odložíme. Vejce rozklepneme do misky a dáme stranou.
Cibulku pokrájíme a zpěníme na oleji. Až zesklovatí, přidáme mozečky, které posypeme kmínem. Opékáme a stále mícháme. Až mozečky zřídnou a zbělají, přilijeme rozklepnutá vejce a mícháme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem.
Salát: Zelí a papriku nakrájíme, přidáme Cottage, zamícháme a zakápneme octem, medem, dosolíme, dopepříme. Promícháme a máme hotovo.