Vietnamská pánev s vepřovým masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 1,5 lžíce krystalového cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- svazek jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- plátek čerstvého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžíci oleje
- 1 lžička Solamylu
- 100 ml vývaru nebo vody
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup Vietnamská pánev s vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme zchladnout. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a dáme do uzavíratelné misky. Ke karamelové omáčce přidáme rybí omáčku, nalijeme na maso, promícháme, uzavřeme a necháme uležet v chladu, nejlépe přes noc nebo aspoň několik hodin.
Cibulky očistíme a nakrájíme na špalíčky, česnek, chilli a zázvor nasekáme najemno. Pánev Wok nebo jinou hlubokou pánev vytřeme olejem a rozehřejeme. Do pánve vložíme česnek, zázvor a chilli, přidáme maso a opékáme za stálého míchání doměkka. Přidáme cibulky a podlijeme vývarem nebo vodou, smíchanou se zbylou marinádou, citronovou šťávou a Solamylem. Krátce povaříme a podáváme s rýžovými, nudlemi posypané nasekanou cibulovou natí.