Špagetovka s hráškovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dyňě
mleté koření 4 barev
100 g uzené slaniny
2 cibule
1 lžíce kari
2 zarovnané lžíce hladké mouky
300 g hrášku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špagetovú dyňu dáme do tlakového hrnca variť, od začiatku syčania ventilu 15 minut. Potom hrniec odstavíme a necháme tak, neotvárame ho.

  2. Medzitým si narežeme slaninu na kocky a vypražíme ju. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju. Nasypeme kari, premiešame, pridáme múku a krátko za stáleho miešania opražíme. Zalejeme vodou a opäť za stáleho miešania rozvaríme. Vody dáme toľko, aby vznikla hustejšia omáčka. Povaríme cca 10 min. Nakoniec vložíme hrášok a ešte 5 minut na slabom ohni varíme. Dosolíme podľa chuti.

  3. Kým sa omáčka dovára, rozrežeme špagetovú dyňu na polovicu, vyberieme jadierka a vidličkou dyňu vyšpagetujeme (vidličkou škrabeme po dužine po celej dĺžke, urobia sa nám krásne špagety).

  4. Horúce špagety dáme hneď na taniere, posypeme čerstvo zomletým korením 4 farieb a prelejeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!