Pribiňáčkové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 ks vajec
- 100 g másla - změklého
- 150 g cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- 180 g polohrubé mouky
- 2 lžíce teplé vody
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- Krém:
- 4 dl mléka
- 1 ks vanilkového pudinku
- 50 g másla
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 100 g cukru krupice
Postup Pribiňáčkové řezy
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 12 minut.
Hotový upečený plát necháme vychladit, pak ho nožem rozdělíme na tři díly, které na sebe položíme a nožem zarovnáme okraje. Odřezky v misce rozdrobíme najemno.
Krém: Mléko svaříme s pudinkem. Do horkého pudinku vmícháme máslo a za občasného míchání necháme zchladnout. Pak do pudinku dohladka zašleháme cukr s tvarohem.
Krémem potřeme první, druhý i třetí díl upečeného korpusu a naskládáme je na sebe. Pak řezy potřeme i z boků, vršek posypeme korpusovou drobenkou a dáme vychladit a proležet.
Pokud nechceme řezy sypat korpusovou drtí, můžeme je polít čokoládovou polevou, posypat čokoládou nebo ořechy.