Pribiňáčkové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 ks vajec
100 g másla - změklého
150 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
180 g polohrubé mouky
2 lžíce teplé vody
1,5 lžičky prášku do pečiva
Krém:
4 dl mléka
1 ks vanilkového pudinku
50 g másla
500 g měkkého tvarohu
2 balíčky vanilkového cukru
100 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, vodu, kakao, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 12 minut.

  2. Hotový upečený plát necháme vychladit, pak ho nožem rozdělíme na tři díly, které na sebe položíme a nožem zarovnáme okraje. Odřezky v misce rozdrobíme najemno.

  3. Krém: Mléko svaříme s pudinkem. Do horkého pudinku vmícháme máslo a za občasného míchání necháme zchladnout. Pak do pudinku dohladka zašleháme cukr s tvarohem.

  4. Krémem potřeme první, druhý i třetí díl upečeného korpusu a naskládáme je na sebe. Pak řezy potřeme i z boků, vršek posypeme korpusovou drobenkou a dáme vychladit a proležet.

  5. Pokud nechceme řezy sypat korpusovou drtí, můžeme je polít čokoládovou polevou, posypat čokoládou nebo ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!