Pribináčkové řezy II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
4 vejce
150 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
120 ml slunečnicového oleje
3 lžíce kakaa
80 g mletých vlašských ořechů
Krém:
250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček ztužovače šlehačky (Smeta fix)
2 kelímky tvarohového smetanového krému Pribináček
4 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
Granko na posypání moučníku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Pak lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem, kakao a ořechy. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Upečené necháme vychladnout.

  2. Tvaroh dáme do mísy, přilijeme šlehačku, přisypeme ztužovač a oba cukry. Šlehačem ušleháme do hustého krému. Do hotového vmícháme pribináčky. Krém natřeme na upečené těsto. Nakonec posypeme Grankem. Řezy necháme před podáváním odležet v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!