Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 3 jehněčí kolínka
- 1 velká cibule
- 2 mrkve
- 1 velká bulva celeru
- 2 petržele
- 1 litr masového vývaru
- 5 větviček rozmarýnu
- 5 větviček tymiánu
- sůl
- pepř
- máslo
- olej
Postup Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme.
Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená kolínka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne.
Připravíme si pomalý hrnec a kolínka zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran do zlaté barvy. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem.
Vložíme opečené kolínka a pomalíme“ na program LOW 10 hodin.
Kolínka poté opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Z uvařených brambor a půlky bulvy celeru připravíme pyré a do výpeku, který scedíme a zredukujeme, vložíme oříšek másla a podáváme na předehřátých talířích.