Restovaná kachní prsa s citrónovo-pomerančovým džusem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 citrón
- 1 pomeranč
- 300 g kachních prsou
- 1 okurka
- Na marinádu potřebujeme:
- 1 lžíci světlé sojové omáčky Pearl River Bridge Superior
- 1 lžíci rýžového octu Pearl River Bridge
- 5 g soli
- 2 lžíce medu
- černý pepř
Postup Restovaná kachní prsa s citrónovo-pomerančovým džusem
Postup přípravy receptu
-
Naložte osolená kachní prsa ve světlé sojové omáčce a nechejte uležet cca 1 hodinu.
Na rozpálené pánvi restujte kachní prsa po obou stranách asi 1 minutu. Potom pečte v troubě asi 10 minut na180 °C.
Mezitím vymačkejte šťávu z citrónu a pomeranče, nalijte jí do misky, přidejte rýžový ocet, med a vše důkladně promíchejte. Část citrónu nakrájejte na plátky.
Na závěr nakrájejte kachní prsa na tenké plátky, polijte připravenou marinádou, ozdobte citrónovými plátky a okurkou.