Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 3 rajčata
- 5 žampiónů (na plátky)
- 2 červené papriky
- ½ malého rajského protlaku
- olivový olej
- čerstvá petrželka
- čerstvý rozmarýn
- černý pepř mletý, sůl
- 1 balení na přípravu halušek
Postup Vepřové na rozmarýnu s noky a restovaná zelenina
Postup přípravy receptu
-
Jednu větší cibulku nakrájíme na kolečka a rozložíme na pekáč, pokapaný olivovým olejem.
Maso mírně na vrchu nakrojíme do mřížky, osolíme, opepříme dle chuti a posypeme na jemno nasekaným čerstvým rozmarýnem, mírně podlijeme.
Pekáček s masem vložíme do trouby a pečeme na 180°C asi 45 minut.
Mezitím do hluboké pánve s olejem /asi 4 lžíce/ nakrájíme zeleninu na kousky, cibulku na jemno a přidáme žampiony na plátky, necháme na mírném ohni podusit, osolíme, opepříme dle chuti.
Až se zelenina podusí, přidáme protlak a nasekanou čerstvou petrželku, řádně promícháme, necháme ještě chvilku dusit, ale pozor, ať se ze zeleniny neudělá kaše !
Z jednoho balení na přípravu halušek uděláme těsto, do vroucí osolené vody vkládáme noky, tvořené pomocí kávové lžičky. Až noky plavou na povrch, jsou uvařené.
Upečené maso nakrájíme na plátky a klademe spolu se zeleninou a noky na talíř, posypeme zbylou sekanou petrželkou.