Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 200 g papričky Pimientos de Padron
- olej
- hrubozrnná sůl
- Na wrapy:
- 3 tortilové placky
- 2 mrkve
- salátová okurka
- salátové listy já jsem použila čínské zelí
- Na pomazánky:
- 200 g měkkého roztíratelného sýru
- mokka lžička paprikové pomazánky
- pálivá mletá paprika (dle chuti)
- nasekaná zelené nať z mladé cibulky
- nasekaná koriandrová nať
- sůl
- pepř
- Na kuře:
- 300 g kuřecí prsa (bez kůže, bez kosti)
- 2 velké lžíce bílého jogurtu
- 1 malá lžička pálivé mleté papriky
- 2 malé lžičky hořčice
- sůl
Postup Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron
Postup přípravy receptu
-
Zapneme ruru a dobre ju vyhrejeme.
Kuracie prsia narezeme na dlhe pasy, posolime ich a polozime ich na vacsi kus alobalu.
Jogurt, horcicu, stiplavu papriku vymiesame dokopy a zo vsetkych stran ponatierame kuracie pasy.
Alobal dobre uzavrieme zo vsetkych stran do balicku, polozime na pekac a dame piec na 45 minut. Po upeceni nechame maso vychladnut.
Syr vymiesame s paprikovou natierkou, mletou paprikou, zelenymi bylinkami a podla chuti osolime a okorenime.
Mrkvu ocistime, uhorku umyjeme. Zeleninu nakrajame na tenucke pruzky v hrubke zapalky.
Kazdu tortillu natrieme tretinou syrovej natierky az po okraj.
Na kraj placky dame tretinu upeceneho masa, polozime salatovy list, po dlzke posypeme mrkvou a pokladieme uhorky.
Zabalime ako palacinku a hned pevno zabalime do potravinovej folie, alebo alobalu. Odlozime do chladnicky aspon na 2 hodiny aby tortilla od natierky zmakla.
Wrap krajame dosikma.
Do mensieho kastrolika dame vyssiu vrstvu oleja a nechame rozohriat.
Zelene papricky pimientos de padron umyjeme a dokladne osusime.
Stopky neodstranujeme, vyborne posluzia pri jedeni.
Vlozime ich do horuceho oleja a opekame kym sa nezacnu tvorit pluzgiere a hnednut.
Ked uz su hnedaste, vyberieme ich a dame odkvapkat na servitku. Nakoniec ich posypeme hrubozrnnou solou. Podavame k wrapu ako prilohu.