Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

200 g papričky Pimientos de Padron
olej
hrubozrnná sůl
Na wrapy:
3 tortilové placky
2 mrkve
salátová okurka
salátové listy já jsem použila čínské zelí
Na pomazánky:
200 g měkkého roztíratelného sýru
mokka lžička paprikové pomazánky
pálivá mletá paprika (dle chuti)
nasekaná zelené nať z mladé cibulky
nasekaná koriandrová nať
sůl
pepř
Na kuře:
300 g kuřecí prsa (bez kůže, bez kosti)
2 velké lžíce bílého jogurtu
1 malá lžička pálivé mleté papriky
2 malé lžičky hořčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme ruru a dobre ju vyhrejeme.

  2. Kuracie prsia narezeme na dlhe pasy, posolime ich a polozime ich na vacsi kus alobalu.

  3. Jogurt, horcicu, stiplavu papriku vymiesame dokopy a zo vsetkych stran ponatierame kuracie pasy.

  4. Alobal dobre uzavrieme zo vsetkych stran do balicku, polozime na pekac a dame piec na 45 minut. Po upeceni nechame maso vychladnut.

  5. Syr vymiesame s paprikovou natierkou, mletou paprikou, zelenymi bylinkami a podla chuti osolime a okorenime.

  6. Mrkvu ocistime, uhorku umyjeme. Zeleninu nakrajame na tenucke pruzky v hrubke zapalky.

  7. Kazdu tortillu natrieme tretinou syrovej natierky az po okraj.

  8. Na kraj placky dame tretinu upeceneho masa, polozime salatovy list, po dlzke posypeme mrkvou a pokladieme uhorky.

  9. Zabalime ako palacinku a hned pevno zabalime do potravinovej folie, alebo alobalu. Odlozime do chladnicky aspon na 2 hodiny aby tortilla od natierky zmakla.

  10. Wrap krajame dosikma.

  11. Do mensieho kastrolika dame vyssiu vrstvu oleja a nechame rozohriat.

  12. Zelene papricky pimientos de padron umyjeme a dokladne osusime.

  13. Stopky neodstranujeme, vyborne posluzia pri jedeni.

  14. Vlozime ich do horuceho oleja a opekame kym sa nezacnu tvorit pluzgiere a hnednut.

  15. Ked uz su hnedaste, vyberieme ich a dame odkvapkat na servitku. Nakoniec ich posypeme hrubozrnnou solou. Podavame k wrapu ako prilohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!