Sladké kynuté věnečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

170 g hladké mouky
120 g Hery (nebo másla)
10 g (1/4 kostky) droždí
2 lžíce smetany (můžeme použít mlíčko do kávy)
1/2 balíčku vanilkového cukru
špetka soli
Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme na vál mouku, přidáme sůl, vanilkový cukr, droždí zvlhčíme smetanou a necháme trochu vzejít. Pak zpracujeme v hladké nelepivé těsto.

  2. rozválíme na sílu 2 mm, vykrájíme tvary, dáme na plech a necháme na něm 2 hodiny kynout.

  3. Pak upečeme v předehřáté troubě na 175°C dorůžova asi 10 minut. Horké obalujeme ve směsi cukrů. Těsto nakyne do výšky asi 1 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!