Bílá klobása v křenovém těstíčku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg bílé vinné klobásy
5 lžíce hladké mouky
3 vejce
1 lžíce strouhaný křen
1 lžička červené papriky
1 lžička sojové omáčky
5 dkg tvrdého sýra na strouhání
špejle
slunečnicový olej na plech

Postup přípravy receptu

  1. Bílou klobásu si zamotáme do kolečka jako šnek viz obrázek a upevníme skrz naskrz spejlickama.

  2. Mezitím si připravíme těstíčko z uvedených surovin - (vejce můžeme ev. přidat podle hustoty těstíčka - asi tak, aby bylo jako na palačinky) a pak vinnou klobásu asi na 2 hodiny ponoříme do těstíčka a dáme do chladu.

  3. Pak kobasu s těstíčkem poklademe na plech, vymazány sluň. olejem a pečeme cca 35 minut na plechu na 150°C (dá se i péči na pánvi), ale na plechu to má tu výhodu, že se nic nechytá a i si můžeme v klidu připravit brambory a klobása se nám péče zatím do zlatová, viz obrázek. Podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!